Snel afvallen en echt afvallen

Uit onderzoek naar geluksgevoelens blijkt, dat meer dingen bezitten tijdelijk geluk geeft. Zo kun je heel blij zijn met iets nieuws wat je koopt, maar dat ebt al snel weg. Hoe aantrekkelijk het ook leek. Er zijn ook dingen die mensen blijvend gelukkiger maken: een gevoel van verbondenheid met anderen, aan een hoger doel werken en je talenten inzetten.

Deze informatie kun je ook vertalen naar het onderwerp afvallen. Een trucje om snel af te vallen klinkt heel verleidelijk. En als je in korte tijd een paar kilo kwijtraakt, kun je daar even heel blij om zijn. Maar dat gevoel zakt snel weg. En dan ga je ofwel weer ‘gewoon’ eten, zodat je weer aankomt. Ofwel je moet door met je crashdieet of je afslankmiddel, zodat je weer afvalt en weer even gelukkig kunt zijn. Maar daar komt een keer een einde aan.

Misschien wil je wel op zoek naar een vorm van afvallen waar je blijvend gelukkig van wordt. Bijvoorbeeld deze: je leert waar je sterktes en zwaktes zitten als het gaat om je gewicht en je leefgewoontes. Je sterktes zet je in om steeds meer gezonde keuzes te maken die bij je passen. Je houdt contact met je lichaam en hebt aandacht voor wat je nodig hebt, ook geestelijk en emotioneel. En omdat je dat steeds beter kunt, wordt je contact met andere mensen ook leuker en echter.

Gevolg: je bent niet ‘zomaar’ slank, maar je voelt je ook nog fit, gezond, aantrekkelijk, zelfverzekerd en ontspannen. En je hebt dat allemaal zelf opgebouwd door hard te werken aan de juiste dingen. Dus er hoort een groot gevoel van trots bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *