Oproepje: wie heeft te weinig geld voor gezond eten?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een aantal stukjes schreef over de vraag: hoe kun je gezond eten als je weinig budget hebt? Of: hoe kun je besparen op je boodschappen, zonder dat je slechter gaat eten?

Er is nog veel meer over te schrijven. Maar ik ben nu ook even benieuwd naar ‘praktijkproblemen’, zodat we samen eens kunnen kijken of het mogelijk is om gezond te eten met een klein budget. Of hebben de mensen gelijk die zeggen: “gezond eten is te duur, dat is voor mij niet haalbaar”?

Bij deze dus een oproepje: wie heeft te weinig geld om gezond eten in te kopen? Dan zou ik het leuk vinden als je me een paar dingen mailt:

 • de bonnetjes van je weekboodschappen (gefotografeerd of gescand)
 • de samenstelling van je huishouden: hoeveel mensen, man/vrouw, leeftijd?
 • het bedrag dat je per week aan eten kunt uitgeven
 • eventuele dieetvoorschriften waar jij of een gezinslid zich aan moet houden vanwege je gezondheid

Ik ga dan puzzelen op jouw situatie om te kijken wat voor problemen en/of mogelijkheden daaruit naar voren komen. Je mag natuurlijk anoniem blijven, dus ik zet je naam niet zomaar op mijn blog of in andere berichten.

4 comments

 • Hoi, kan niet reageren als ik via de mail-link wil reageren en ik wil we heel graag reageren…..want ik ben wel benieuwd wat eruit komt en iemand anders die meedenkt is ook wel heel fijn.

  Ingrid

 • Ik stuur je even een mailtje, Ingrid! Groeten, Meijke

 • Annelies Hoogland

  Het hangt er vanaf wat je definitie van gezond eten is. Voor mij betekent het groente en fruit dat zo snel mogelijk van grond, struik of boom in mijn mond belandt; en vlees, gevogelte of vis dat zo diervriendelijk mogelijk is opgegroeid, gevangen en geslacht. Maar dat blijkt een dure eis. Dat blijkt als ik de bodem van mijn huishoudportemonnee weer eens in zicht heb. De wereld op zijn kop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *