Net zo goed eten voor minder geld – deel 4

Deel 4: De juiste dingen in je kast

(Deel 4 heeft even op zich laten wachten vanwege de geboorte van mijn zoontje. Maar ik ben er weer! Althans, in mijn blog. Ik heb nog wel verlof. ;-))

Als je weinig geld uitgeeft aan boodschappen, maar vervolgens je eten niet kunt klaarmaken omdat je ingrediënten mist, schiet je niet op. Maar met een kast vol spullen die je niet gebruikt natuurlijk ook niet. Weggooien is zonde… Hier volgen een aantal tips om de juiste dingen in je (koel)kast te krijgen.

  • Open deur, maar toch: geef alles een vaste plek. Als dingen onhandig op stapeltjes liggen en regelmatig uit de kast vallen of net niet passen, overweeg dan eens doorzichtige, stapelbare voorraadbussen. Zo kun je precies zien wat je nog hebt en wat je moet kopen.
  • Boodschappen gedaan? Leg alles in volgorde van houdbaarheid in je (koel)kast. Het voorste of bovenste moet als eerste op, dat weet je dan altijd.
  • Weet je nooit wat je moet klaarmaken? Leg een lijstje aan met zo’n 15 gerechten die je graag eet en die makkelijk te maken zijn. Doe het in je portemonnee en kijk erop als je even niet kunt bedenken wat je ook alweer altijd eet.
  • Maak gebruik van aanbiedingen, maar alleen voor producten die je toch al wekelijks of maandelijks koopt. En koop er een hoeveelheid van die je op zult maken voor de houdbaarheidsdatum verstrijkt. Aanbiedingen zijn bedoeld om je te verleiden om (te)veel te kopen. Doe het niet.
  • Blijf in de supermarkt aan de buitenkant. Daar liggen de verse producten, die deel kunnen uitmaken van ‘echte’ maaltijden. In de binnengangpaden hoef je niet te komen, behalve als je iets op je lijstje hebt gezet omdat je voorraad op hebt.

Heb je zelf ook een tip om de juiste dingen in je kast te krijgen? Voeg hem zeker even toe als reactie, dan kunnen anderen ervan profiteren.

3 comments

  • Tip: Af en toe je week beperken tot koken uit je kast & vriezer. Wat heb je? Hoe kun je creatief zijn met wat je al hebt? Wat moet je echt bijkopen?
    Wij doen dit vaak als we op vakantie gaan. Dan hoef je als je op vakantie bent niet veel bij te kopen en kom je thuis in een opgeruimd huis met vrijwel-lege kastjes. Om dan weer ‘opnieuw’ te beginnen.

  • Gefeliciteerd!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *