Het leven is soms makkelijker dan je denkt

Ik was aan het strijken. Ineens besefte ik: ik ben geïrriteerd. Waarom eigenlijk? Ik vind strijken toch leuk?

Toen merkte ik dat mijn nek pijn deed. Niet zo gek, want ik stond onder het schuine dak en hield al een kwartier mijn hoofd scheef. En ik stond aan de verkeerde kant van de strijkplank, waardoor ik steeds met een te kort snoer worstelde. Verder lag het ongestreken spul ook op de plank, waardoor ik maar een heel klein stukje had om te strijken. En trouwens, het schemerde al, maar ik had het licht nog niet aangedaan.

De moraal van het verhaal: soms hoef je om lekkerder in je vel te zitten helemaal geen diepgravende psychologische processen in te gaan. Je moet dingen gewoon iets beter regelen voor jezelf. Ik heb het licht aan gedaan, de plank verplaatst onder het schuine dak vandaan en het ongestreken goed verlegd. Toen ben ik aan de goede kant gaan staan en verder gaan strijken. Weg irritatie, lekker gestreken.

Een reactie

 • Heel herkenbaar..
  Voor mij is de les:
  Meer tijd voor mezelf nemen om het mezelf makkelijker te maken.
  Met je hoofd scheef staan, worstelen met het snoer, de nog te strijken was ligt ook op de plank.. Bij mij gebeurt dat als ik het iedereen graag naar de zin wil maken en dus vind dat ik moet haasten met deze klussen.
  Mezelf geen tijd gunnen om het voor mezelf prettig te regelen.
  Groetjes van Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *