Net zo goed eten voor minder geld – deel 3

Deel 3: Dure (gemaks)producten

Ik heb eens naar mijn boodschappenlijstjes gekeken wat nou de dure producten zijn. In die categorie zitten bij mij dingen als kaas en vlees, maar aangezien ik heb vastgesteld dat ik daar de ‘verantwoorde versie’ van wil kopen in plaats van de goedkoopste versie, is de enige optie om geld te besparen: er minder van kopen. Maar ik kocht er al niet zoveel van vanwege de prijs. ;-) Dus daar zitten niet zoveel mogelijkheden om onnodige uitgaven te voorkomen.

Een andere geldvreter blijken bij mij de ‘gemakspotjes en -pakjes’ te zijn. Kruidenmix voor de vulling van een wrap/tortilla, de tortilla’s zelf, een pot saus voor de Indiase curry, dat soort dingen. Toen ik op het potje van de currypasta keek, bleek dat er dingen in zaten die ik gewoon op voorraad heb. Tomatenpuree, knoflook, gemalen komijn, gember, koriander, peper… Ik heb het potje niet gekocht en zelf die dingen in de pan gemengd. En later gewoon de kokosmelk erbij gedaan die bij de currypasta uit het potje ook moest worden toegevoegd. Eerlijk gezegd smaakte het zelfs beter dan die saus uit een potje.

Zitten er bij jou ook producten bij die een paar euro kosten en die je ook voor een paar dubbeltjes kunt maken? En zie je het zitten om te testen of je het zelf kan maken? Los van het geld kan het daardoor ook gebeuren dat je flexibeler wordt met je eten. Je hoeft geen gewone yoghurt én vruchtenyoghurt te kopen als je toch al jam hebt staan die je door je yoghurt kan roeren. Drinkyoghurt kan ook overbodig worden als je toch al yoghurt en sap hebt staan. Enzovoort. De meeste producten bestaan meer uit marketing dan uit unieke ingrediënten…

Ik weet nog niet of ik iets met tortilla’s kan, ik heb nog niet gekeken hoe die gemaakt worden. Maar wie weet leer ik het en maak ik een voorraadje voor in de vriezer. Zou ik ook wel trots op zijn denk ik. ;-)

Een reactie

  • Grote pan verse soep maken en die in kleine bakjes invriezen en dan porties van maken.
    Snel op te warmen en lekkerder en stukken goedkoper dan blikken of zakken soep.

    Extra voordeel minder zout, geen onnodig toegevoegde suiker , gemodificeerd zetmeel en andere industriele toevoegingen.
    Zelf gemaakte soep past veel beter in de methode Weg met de Weegschaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *