Net zo goed eten voor minder geld – deel 1

Deel 1: Wat is ‘goed’?

Het viel ons op dat we de afgelopen maanden steeds meer geld waren gaan uitgeven aan onze ´gewone´ boodschappen. Daar is winst te halen! Voor de liefhebbers maak ik er een serie blogs over. De centrale vraag: hoe kun je net zo goed blijven eten, maar voor minder geld?

Een handige eerste vraag daarbij kan zijn: wat is voor jou eigenlijk ‘goed eten’? Wat vind jij belangrijk? Dat het vult, dat het jou goed smaakt, dat het een goede voedingswaarde heeft, dat je gezin of partner bereid is om het op te eten, dat het milieu niet onnodig belast wordt, nog iets anders?

Als je hier zegt: “Nou, al die dingen,” dan heb je nog een extra taak te volbrengen: kies wat het belangrijkste is. Want alles belangrijk maken, betekent waarschijnlijk dat je de hoofdprijs betaalt voor je eten. En als je straks wilt besparen, moet je niet gaan besparen op de dingen die het allerbelangrijkste zijn, want dat voelt niet goed. Je moet dus weten waar het bij jou om draait.

In mijn geval valt de keuze op: ik wil graag eten kopen dat alle voedingsstoffen bevat die ik nodig heb en dat het milieu niet onnodig belast.
(Dat klinkt allemaal heel verantwoordelijk misschien, maar ik vertrouw op mijn eigen creativiteit om het eten lekker klaar te maken, dus daar hoef ik me bij de boodschappen nog geen zorgen om te maken. Jij hoeft het niet hetzelfde te zien als ik; maak er dus een persoonlijke keuze van en laat je niet gek maken.)

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *