Vermaak jij je nog een beetje?

Er was eens een (lange) tijd dat mensen de hele dag bezig waren om eten, water en een veilige schuilplaats te vinden. Tegenwoordig zijn die dingen gelukkig voorhanden voor de meeste mensen. Maar dat betekent dat we onze tijd nu aan andere dingen moeten besteden. Bijvoorbeeld aan werk, waarmee je geld verdient om je eten en je slaapplaats te kunnen behouden. En er zijn steeds meer dingen die we als eerste levensbehoefte beschouwen. Al zijn ze dat natuurlijk niet echt, want zonder gsm of televisieaansluiting kun je echt gewoon overleven. ;-)

Ter compensatie van al dat werk gaan mensen op zoek naar vermaak en plezier. Gek genoeg zorgt onze welvaart ervoor dat dat lastig kan worden. Ten eerste omdat we zoveel met ons hoofd werken, dat we dat hoofd moeilijk kunnen ‘uitzetten’ als we willen ontspannen. Maar ook omdat we zoveel mogelijkheden hebben, dat alles steeds minder bijzonder wordt. Hoe vind je nog een activiteit die je een nieuwe ervaring bezorgt, je verrast of je hardop laat lachen als je elke dag door heel Nederland reist, in verre landen op vakantie bent geweest, de wereldkeuken terugvindt in je supermarkt, via internet contact legt met wie je maar wilt, al zo vaak naar het theater of de film bent geweest en het wereldnieuws op tv hebt gezien?

De oplossing zit misschien wel in teruggaan naar eenvoudige dingen. Plezier zit meestal in kleine dingen, niet in grootse en meeslepende. Goed luisteren naar iemand bijvoorbeeld, je eten echt proeven of kijken naar details in gewone dingen.

Wanneer heb jij voor het laatst echt plezier gehad en waar kwam dat door? Je reactie is welkom hieronder; hij kan vast anderen inspireren!

8 comments

 • Martine van der Wal

  Hoi Meike, Ik geef Nederlandse les aan Marokkanen en afgelopen les heb ik mijn zusje meegenomen omdat ze huisarts is en we hebben consulten geoefend. Mijn zusje de cursisten en mijzelf zag ik blij zijn plezier hebben, lachen, durven, het eng vinden. We hebben geleerd en zijn gegroeid!
  Dat is leven! groetjes Martine

 • Mooi verteld Martine!

 • Hallo Meike, de natuur, daar haal ik mijn inspiratie uit, al die eenvoudige dingen, plantjes, bessen, bloemen enz. die je ook nog weer kunt gebruiken, voor iets moois of iets lekkers of iets gezonds.
  Leuke blog trouwens, kom gauw weer bij je lezen.

 • Ik probeer iets te bedenken wat leuk genoeg is om hier te schrijven maar zoals je zelf al schrijft zit het zo vaak in kleine dingen waardoor het snel saai is om te vertellen.
  Zo had ik mijn zoontje laatst toen hij bij pappa op zijn nek zat een stofdoek gegeven om alles te stoffen waar ik nooit bij kom. Hij schaterde het uit van de lol.
  Zo liggen zoonlief en ik elke dag wel een keer samen in een deuk.
  Vandaag voelde ik me nog enorm gelukkig op de fiets met een voorzichtig zonnetje en de geur van pas gemaaid gras.
  laatst nog het uitgaan met vriendinnen en me voelen alsof ik weer 17 was om de volgende morgen tot de ontdekking te komen dat je toch echt weer als 34 jarige wakker wordt.

  Het leven is een feest, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen. :)

 • Die kleine dingen zijn zeker niet saai hoor. ;-)

 • Hilda van Mourik

  Wij hebben achter in de tuin een voederhuisje voor de vogels, wij doen er iedere dag voer in voor buitenvogels. Het is altijd een gezellige drukte want allerlei vogels komen er op af. Ik kan er uren naar kijken, daar kan ik echt van genieten. Laatst moest ik wel heel erg lachen om een grote houtduif die in het voederhuisje zat te eten. Het huisje was in 1 keer gevuld. Geweldig vind ik dat gewoon.

 • Mijn man en dochter (11) hebben samen een voederhuisje voor eekhoorns gemaakt. Gisteren zagen we voor het eerst hoe een eekhoorntje over de schutting naar het huisje ging. Hij klauterde rustig op het plankje voor het huisje, deed het dekseltje open en pakje een pinda. Zo speciaal om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *