Afslankpillen

Vrijwel iedereen die een probleem ervaart, zou er het liefst meteen vanaf zijn. Makkelijk, pijnloos en snel. Als er een pil zou bestaan waar je je overgewicht voorgoed mee kwijtraakte, zouden mensen daar heel veel voor over hebben.

Er worden dan ook veel soorten afslankpillen, afslankthee en vergelijkbare producten gelanceerd. Onder andere de soorten die je stofwisseling stimuleren doordat ze stimulerende hormonen ‘nadoen’ in je lichaam. Voorbeelden van dit soort middelen zijn ephedra (ma huang), guarana met cafeine (paullinia cupana) en citrus aurantium (synephrine). De eerste weken zou je kunnen merken dat het werkt omdat je je actiever voelt, minder honger hebt en afvalt. Daardoor zijn het populaire middeltjes.

Alleen kom je al snel in de problemen. Omdat ze vaak bijwerkingen hebben zoals hartkloppingen, slapeloosheid, hoofdpijn of een opgefokt gevoel. Maar vooral omdat je er op de lange termijn van aankomt! Zo’n ‘opgejaagd’ gevoel in je lichaam zorgt er namelijk voor dat je lichaam stresshormonen gaat aanmaken.

Het stresshormoon cortisol doet verschillende dingen. Een voorbeeld: het zorgt dat er meer energie in je bloed komt (o.a. door spieren te laten afbreken en meer zoetigheid te vragen). Nog een voorbeeld: het zorgt dat er meer reserves worden aangelegd om de langdurige stress te ‘overleven’ – dus je krijgt meer vetvoorraden, vooral rond je buik.

Als je blijvend wilt afvallen is het dus slim om dit soort ‘stofwisseling verhogende’ afslankmiddeltjes niet te gebruiken. Wat wel heel goed werkt is stress verminderen! En om je stofwisseling blijvend te verhogen kun je zorgen dat je iets gezonds eet als je honger hebt, genoeg water drinkt, voldoende slaap en ontspanning krijgt en regelmatig beweegt. Maar die dingen waren sowieso al goed voor je. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *