Het ijsje met de minste calorieen

freeimage-993011-webIk vind het jammer dat er in de zomer altijd allerlei calorievergelijkingen voor ijsjes verschijnen. Ik kan namelijk maar 1 goede reden bedenken om een ijsje te eten:
Je hebt zin in de smaak van dat ene ijsje.

En dan moet je dus niet een ander ijsje nemen, omdat dat minder calorieën bevat!

Er zijn ook andere redenen om een ijsje te nemen, bijvoorbeeld dat je het warm hebt en iets kouds wilt. Of dat je zin hebt in iets lekkers en omdat het zomer is, denk je dan aan ijsjes. Of omdat iedereen een ijsje neemt en je jezelf zielig vindt als jij er geen mag.

Maar mijn ervaring is, dat je dan je echte behoefte niet vervult met een ijsje. Als je koelte zoekt, kan dat ook zonder een ijsje. Als je zin hebt in ‘iets lekkers’ zonder dat dat een specifieke smaak is, betekent het meestal dat je onrust voelt en die gaat niet weg door een ijsje. En als je jezelf zielig vindt als je iets niet mag, moet je jezelf vooral niet het lekkerste ijsje verbieden omdat daar meer calorieën in zitten. Dan kun je beter het lekkerste ijsje nemen en daar echt van proeven. En dan stoppen als het minder lekker wordt.

Dat laatste geldt trouwens ook als je het ijsje voor de smaak had gekozen. In totaal krijg je vaak veel minder calorieën binnen als je een half lekker ijsje eet, dan als je een heel ijsje eet dat minder lekker en calorie-arm is…

P.S. Als ik halverwege genoeg heb van mijn Cornetto, bijt ik wel altijd het onderste puntje van het hoorntje er vanaf voor ik hem wegdoe. :-)

3 comments

 • Ik was er al ingetrapt en zat te dubben tussen een raket en een perenijsje… Stom natuurlijk om "caloriearm" ijs dat minder lekker is helemaal op te eten in plaats van precies genoeg ijs dat je wel lekker vindt!
  De gevolgen van de Light-maffia?
  Gelein

 • Hoi Gelein,

  Wat is het uiteindelijk geworden? :-)

  Groetjes,
  Meijke

 • Wouter de Heij

  Mijn tip: raketjes van Ola. Zelf eet ik er 10 per week (niet doorvertellen; het is ons geheimpje :-) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *