De tout doux lijst

We liepen net over de Franse camping en kwamen een bordje tegen dat kinderen rustig moesten fietsen: tout doux. Spreek uit: toe doe.

En laat dat nou een geweldig idee opleveren voor mensen die veel lijstjes maken! Lijstjes van wat ze die dag nog moeten doen of wat ze de rest van hun leven moeten doen bijvoorbeeld. Van die ‘to do’ lijstjes die altijd te lang zijn en die je het gevoel geven dat je nooit klaar bent en nooit genoeg hebt gedaan. Misschien ken je ze wel.

Stel dat je zo iemand bent. Wat zou het je dan opleveren als je een dag per week je to do lijstje vervangt door een tout doux lijstje? Een lijstje waar een paar makkelijke klusjes op staan, die je zeker afkrijgt. Waar je zelfs wel lol in hebt. En dat je daarna genoeg hebt gedaan en zelf mag zien waar je zin in hebt.

Ik zeg al vaak dat er naast een to do lijstje altijd een not to do lijstje moest liggen. Om je het rustige idee te geven dat er vandaag ook dingen zijn die je niet gaat doen. Misschien is dat ook nog een tip. Maar een tout doux lijstje is volgens mij minstens zo rustgevend.

4 comments

 • Wat een goed idee Meijke! Wat een vakantie al niet kan opleveren :-) Hou je het een beetje droog daar?

 • Gisteren erg nat, vandaag al beter en morgen weer zon. Dus we gaan nog niet naar huis (nog lange niet, nog lange niet). :-)

 • Bedankt voor je verfrissende blik op de mens en haar gewoonten! Ik haal veel inspiratie uit je heldere teksten.

  De to do lijsten zijn inderdaad vaak 'schijnfijn'. (Dingen die fijn líjken, maar eigenlijk helemaal niet fijn blijken te zíjn). Een gevoel van rust en overzicht is je wens, maar stiekem heb je met een to-do een lijstje met 'moetens' gemaakt voor jezelf.. Dat voelt alles behalve rustig.

  Op naar een 'rust mag' lijst!

  Ga zo door Meijke!

 • Leuk dat je zo positief reageert, dank je!

  Groeten,
  Meijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *