Hetzelfde doen en meer energie overhouden

1. Julia heeft een paar uur aan een stuk door gewerkt achter de computer. Er moet nog een hoop gebeuren vandaag en ze ontdekt ineens dat ze vergeten is de was uit de machine te halen. Ze slikt nog net een vloek in, vooral als ze ziet dat het wasrek nog vol hangt met schone was. Terwijl ze die erafhaalt en opvouwt probeert ze haar planning voor die avond rond te krijgen in haar hoofd. Ze fronst. Ze is al zo moe en toch lijkt het alsof ze alles alleen moet opknappen. Haar man mag blij zijn dat zij ervoor zorgt dat er schone kleren voor hem in de kast liggen. Als het van hem moest afhangen, slingerde alle vuile was door drie kamers.

2. Julia heeft een paar uur aan een stuk door gewerkt achter de computer. Ze rekt zich uit; even iets praktisch doen zou wel lekker zijn om haar hersenen tot rust te laten komen. Oh, ze kan de was wel even gaan ophangen. Ze ziet dat het rek nog vol hangt en begint met het afhalen. De was ruikt lekker. Ze maakt er nette stapeltjes van en is blij dat haar lievelingsshirtjes zo weer schoon in de kast liggen. Ook leuk dat haar man straks gewoon weer wat uit de kast kan pakken. Als zij er niet was, zou hij regelmatig zonder onderbroeken of overhemden zitten. Ze vullen elkaar mooi aan: zij zorgt dat alles redelijk op orde blijft en hij laat haar zien dat de wereld ook niet vergaat als er rommel in huis ligt.

Oké, ik heb het contrast misschien wat overdreven. Maar in beginsel worden mensen niet zozeer moe of somber door wat ze doen, maar vooral hoe ze het doen en wat ze erbij denken. Als je meer plezier en ontspanning kunt gebruiken, liggen daar vast mooie kansen voor je.

Goed weekend!

4 comments

 • Wauw, het is wel heel moeilijk. Maar ik snap helemaal hoe je het bedoelt. Ik probeer het wel, maar het lukt me (nog) lang niet altijd. Fijn dat je dit met ons deelt. Nu ben ik me er weer 'bewust' van. Voorbode van je boek?
  Sandie

 • Hoi Sandie,

  Gewoon blijven oefenen! Is nog leuk ook. :-)
  Dit soort dingen sluiten inderdaad mooi aan bij mijn nieuwe boek.

  Groetjes,
  Meijke

 • Late reactie, want ik heb dit blog pas net ontdekt. Je hebt helemaal gelijk! Waarom denk ik daar nou nooit aan als ik echt moe ben :-(

  Leuke blog overigens!

 • Hoi Ingeborg,

  Ik denk omdat mensen nooit op hun best zijn als ze moe zijn… kwestie van jezelf de tijd geven om nieuwe gewoontes aan te leren!

  Groetjes,
  Meijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *